3 manieren om pijnboompitten te roosteren

Ontdek de 3 manieren hoe je pijnboompitten het beste kunt roosteren en kunt verwerken in gerechten

Bij Horecanoten.nl ontdek je 3manieren om pijnboompitten te roosteren! Wij leveren de allerlekkerste pijnboompitten van de hoogste kwaliteit. Onze pijnboompitten  bieden een uitstekende smaak en textuur die elke maaltijd of elk tussendoortje naar een hoger niveau tilt. Deze pijnboompitten zijn perfect voor horecaondernemers die voordelig grote hoeveelheden willen afnemen, zonder in te leveren op kwaliteit.

Wij begrijpen dat je als horeca ondernemer niet wilt inleveren op kwaliteit of smaak maar wel een scherpe prijs wilt inkopen. Daarom bieden wij alleen de meest hoogwaardige pijnboompitten aan die op de markt verkrijgbaar zijn voor de scherpste prijzen. Onze pijnboompitten zijn afkomstig uit de beste bronnen en worden zorgvuldig geselecteerd om alleen de allerbeste te kunnen aanbieden. Het is onze missie om u de beste kwaliteit pijnboompitten te leveren, zodat uw gasten elke keer weer terugkomen.

pijnboompitten voordelig verkrijgbaar bij horecanoten.nl
pijnboompitten verkrijgbaar bij horecanoten.nl

 1. Pijnboompitten roosteren in de pan

Wanneer je de pitten gaat roosteren in de pan is één ding erg belangrijk: blijf het in de gaten houden. Rooster je pijnboompitten altijd in een voorverwarmde koekenpan, met voldoende ruimte om de pitten los te kunnen schudden tijdens het roosteren. Haal de Horecanoten pijnboompitten uit de sta zak en vul de pan met de gewenste hoeveelheid.

Zet het vuur middel-laag en doe de pitten in de pan. Schud de pan regelmatig, zodat de pijnboompitten aan alle kanten geroosterd worden. Blijf dit doen totdat de pitten licht van kleur beginnen te veranderen. De pitten gaan van blank, naar bruin en daarna, wanneer je niet oplet, ook heel snel naar zwart (verbrand). Zorg ervoor dat je de pitten uit de pan haalt wanneer ze lichtbruin gekleurd zijn

 

 

 

2. Roosteren in de oven

Net als in de koekenpan is het belangrijk om de pitten in de gaten te blijven houden als ze in de oven zitten. Het verschil tussen goed en verbrand is klein.

Verwarm de oven voor op 190 graden. Verspreid onze pijnboompitten op een bakplaat. Zet de oven op 5 minuten en schuif de bakplaat erin. Na 5 minuten schud je de pijnboompitten los en kijk je of de pitten de juiste, lichtbruine, kleur hebben. Nog niet? Doe ze dan nog een paar minuutjes in de oven, totdat ze de juiste kleur krijgen.

 

*TIP zet een wekker zodat je ze niet vergeet!

pijnboompitten direct verkrijgbaar bij horecanoten.nl
pijnboompitten van horecanoten.nl

 

 

 

3. Pijnboompitten kunnen zelfs in de magnetron!

Misschien niet de meest populaire optie, maar het kan wel! Wanneer je de pitten in een papieren magnetron zak doet en 1 minuut op 1000W verwarmd krijg je geroosterde pijnboompitten. Pitten vanuit de magnetron hebben wel een wat flauwere smaak dan wanneer je dit in de oven of in de pan doet, maar door de hitte zullen we pitten wel iets verkleuren en meer bite hebben dan rauwe pijnboompitten

 

PIJNBOOMPITTEN


Ontdek de lekkerste en voordelige pijnboompitten bij Horecanoten.nl – de perfecte toevoeging voor elke culinaire creatie!