3 manieren om pijnboompitten te roosteren

Een van de populairste pitten, de pijnboompit is van alle markten thuis. Vooral geroosterd is de pijnboompit verrukkelijk, maar hoe kun je dat het beste doen? Wij leggen het uit.

1. Pijnboompitten roosteren in de pan

Wanneer je de pitten gaat roosteren in de pan is één ding erg belangrijk: blijf het in de gaten houden. Rooster je pijnboompitten altijd in een voorverwarmde koekenpan, met voldoende ruimte om de pitten los te kunnen schudden tijdens het roosteren. Haal de Horecanoten pijnboompitten uit de sta zak en vul de pan met de gewenste hoeveelheid.

Zet het vuur middel-laag en doe de pitten in de pan. Schud de pan regelmatig, zodat de pijnboompitten aan alle kanten geroosterd worden. Blijf dit doen totdat de pitten licht van kleur beginnen te veranderen. De pitten gaan van blank, naar bruin en daarna, wanneer je niet oplet, ook heel snel naar zwart (verbrand). Zorg ervoor dat je de pitten uit de pan haalt wanneer ze lichtbruin gekleurd zijn.

2. Roosteren in de oven

Net als in de koekenpan is het belangrijk om de pitten in de gaten te blijven houden als ze in de oven zitten. Het verschil tussen goed en verbrand is klein.

Verwarm de oven voor op 190 graden. Verspreid de pijnboompitten ui de Horecanoten sta zak op een bakplaat. Zet de oven op 5 minuten en schuif de bakplaat erin. Na 5 minuten schud je de pijnboompitten los en kijk je of de pitten de juiste, lichtbruine, kleur hebben. Nog niet, doe ze dan nog een paar minuutjes in de oven, totdat ze de juiste kleur krijgen.

3. Pijnboompitten kunnen zelfs in de magnetron!

Misschien niet de meest populaire optie, maar het kan wel! Wanneer je de pitten in een papieren magnetron zak doet en 1 minuut op 1000W verwarmd krijg je geroosterde pijnboompitten. Pitten vanuit de magnetron hebben wel een wat flauwere smaak dan wanneer je dit in de oven of in de pan doet, maar door de hitte zullen we pitten wel iets verkleuren en meer bite hebben dan rauwe pijnboompitten.