Waarom zijn macadamia noten zo duur?

Alles over:

Macadamia noten

Macadamia noten zijn de duurste noten (per kg) in de wereld. Maar hoe gezond zijn deze noten?

Macadamia is een vette noot maar niet getreurd! De macadamia noten bevatten veel gezonde vetten. Naast deze gezonde vetten zit er in deze smaakvolle macadamia noten omega 7 vetzuren die  zorgen ervoor dat er minder vet wordt opgeslagen én meer vet wordt verbrand. WIN – WIN! Zo zou je macadamia kunnen vergelijke met een kwalitatieve olijfolie uit Italië. Smaakvol en boordevol gezonde vetten! Maar waarom zijn ze dan zo duur?

De prijzen zijn de laatste jaren alleen maar verder opgelopen, maar waarom is dat nu precies met deze noot? We zochten het voor je uit.

Ontdek onze voordelige macadamia noten

Macadamia noten

 

Macadamia noten in stukjes

 De macadamia noten zijn afkomstig van de macadamia boom. Een macadamia boom, waar de noten aan groeien, doet er maar liefst 7 tot 10 jaar over om zijn eerste vruchten te krijgen! De noten kunnen daarbij maar een aantal keer per jaar geplukt worden en dit wordt vooral handmatig gedaaan. Daarna moet ook nog de barst van de noot opengemaakt worden, wat een hels karwei is voor nog meer mankracht en tijd kost.
Het intensieve proces zorgt dus voornamelijk voor de hoge prijs van macadamia noten.

Macadamia noten met internationale invloeden

Ook wij ontkomen niet aan de internationale prijzen van de macadamia noten. De prijzen lijken niet snel te zullen dalen, alhoewel bijvoorbeeld China ook flink heeft ingezet op het laten groeien van macadamia bomen. Helaas duurt het dus nog wel even voordat deze volgroeid zijn om de vruchten er van te kunnen plukken.

Onze witte macadamia’s komen uit Australië.
Een ideaal resort voor deze noten, gezien het goede klimaat.

ONTDEK!

Kostbare grond voor macadamia noten

Ook de plaatsten waar de boom kan groeien liggen niet voor het oprapen. De bomen houden van regen, rijke grond en warm weer om het best te groeien. Dat betekent dat je zeker niet op iedere plaats macadamia noten zult tegenkomen. Kom je ze er wel tegen, dan weet je dat er ook nog eens een kostbaar logistiek proces aan vooraf gegaan is.