Appel abrikozen taart met hazelnootcrumble

Appel abrikozen taart met hazelnootcrumble, wie houdt er niet van! Toch kunnen ze zeer van elkaar verschillen qua smaak en dat zal ook deze doen. Door abrikozen en hazelnoten te gebruiken, zal de al de ouderwetse appelsmaak gecombineerd worden met nieuwe frisse smaken. Een must voor elke keukenprins(es).

Ingrediënten

  • 225 gram bloem
  • 85 gram witte basterdsuiker
  • 170 gram roomboter
  • ¾ ei
  • Snuf zout
  • 4 grote appels
  • 400 gram abrikozen geweld
  • 4 el vanillesuiker
  • 2 el abrikozenjam
  • 25 gram bloem
  • 25 gram rietsuiker
  • 25 gram havermout
  • 100 gram geroosterde stukjes hazelnoten
  • 45 gram boter
  • Snuf zout

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
  2. Kneed de ingrediënten voor het deeg goed door totdat je een bal kunt vormen.
  3. Laat het deeg minimaal 30 minuten in de koelkast rusten.
  4. Vet de taartvorm in met boter en bloem en rol de lap deeg uit.
  5. Verdeel het deeg over de vorm, prik gaatjes in de bodem en bak af met een blindbakvulling +/- 15 min.
  6. Haal dan de taart uit de oven, zodat je de vulling over de taart kunt verdelen.
  7. Verwijder van de appels de schil en het klokhuis en snijd de appel in dunne plakken.
  8. Verdeel de suiker en de jam over de appels en laat ongeveer 30 minuten intrekken.
  9. De abrikozen wel je even in warm water of een likeur en snijd ze door de midden.
  10. De Vulling is nu klaar, deze kan je verdelen over de taart.
  11. Doe alle ingrediënten voor de crumble in een keukenmachine of blender.
  12. Laat de machine kort draaien tot dat er een mooie crumble ontstaat.
  13. Zet de crumble even in de koelkast voordat je hem over de taart verdeeld.
  14. Als de vulling in de taart zit, kan de crumble over de taart verdeeld worden.
  15. Bak de taart in ongeveer 45 minuten goudbruin op 180 graden hetelucht.

Meer van zulke gerechten? Ga naar www.eatbakelove.nl en vind nog meer recepten van Loraine de Jonge.