Gaan noten snel over datum?

Hebjij de vraag: gaan noten snel over datum? Lees dan verder! Ontdek hoe je ze het beste kunt bewaren.

Het zijn vragen die we vaker horen. Ontdek ons assortiment noten en per soort de adviezen! Vooral omdat we bij horecanoten.nl leveren in grotere verpakking dan bijvoorbeeld in de supermarkt is de gedachte vaak dat de grotere inhoud snel bederft. Wees gerust, dat gebeurd niet zo snel.

Op onze website en verpakkingen staat de ’tenminste houdbaar tot’ datum aangegeven. Voor veel noten is dit zo’n 6 maanden, voor een aantal zelfs een jaar.

Voordat noten, pitten en zaden bij ons de deur uit gaan worden deze goed gecontroleerd , zoals je mag verwachten van een specialist.

Kortom: Gaan noten snel over datum? Ja. Snel? Niet als je ze goed bewaard!

Bewaaradvies

Onze noten kun je het best afgesloten (bijvoorbeeld in bijgeleverde hersluitbare stazak) of noten emmer bewaren. De ideale temperatuur voor noten is 10 tot 15 graden Celsius. Niet te koud, niet te warm.

Heb je eventuele vragen over de houdbaarheid van onze noten, laat het ons dan zeker weten!

Noten kunnen na verloop van tijd bederven, maar als je de juiste voorzorgsmaatregelen neemt, kun je hun houdbaarheid verlengen. Hier zijn enkele tips en trucs om noten langer vers te houden:

Opslag: Bewaar noten in luchtdichte containers op een koele, droge en donkere plaats, zoals een voorraadkast of een kelder. Dit minimaliseert blootstelling aan licht, lucht en vocht, wat de kans op bederf vermindert.

Koelkast of vriezer: Als je noten langer wilt bewaren, kun je ze in de koelkast of vriezer plaatsen. Dit is vooral handig als je grote hoeveelheden noten hebt gekocht. Zorg ervoor dat je ze in een luchtdichte verpakking of zakje doet om vocht en geuren van andere voedingsmiddelen te voorkomen. Noten kunnen in de koelkast enkele maanden vers blijven en in de vriezer zelfs nog langer, tot ongeveer een jaar.

Vermijd vocht: Noten hebben de neiging om vocht op te nemen, wat de kans op bederf vergroot. Houd noten uit de buurt van vochtige omgevingen, zoals de buurt van de gootsteen of andere bronnen van water.

Geurabsorberende middelen: Plaats een voedselveilige absorberende pad of een zakje silicagel in de container waarin je de noten bewaart. Deze kunnen vocht opnemen en helpen de noten langer vers te houden.

Versheid controleren: Noten kunnen na verloop van tijd ranzig worden en hun smaak verliezen. Controleer regelmatig de geur en smaak van de noten om te zien of ze nog vers zijn. Als ze een onaangename geur hebben ontwikkeld, is het tijd om ze weg te gooien.