Hoeveel is een handje noten?

Vaak gehoord is de zin ‘een handje noten per dag is gezond’, maar hoeveel is een handje noten? Iedere noot is weer anders, waardoor er bijvoorbeeld veel minder walnoten dan pistachenoten in je hand passen. Daarom houden we 25gram noten voor een handje aan.

De meest gebruikte verpakkingsinhoud bij horecanoten.nl zijn zakken van 1,5kg. Mocht je dus twijfelen of je zo’n grote zak voor thuis moet nemen of liever een klein bakje in de supermarkt, bekijk dan deze som:

1500(gr) / 25(gr) = 60 dagen. In 60 (gezonde) dagen eet je in je eentje onze voordeelverpakking op 😉 Geen probleem, meer bestellen kan altijd. Mocht je erover uit zijn dat een grote verpakking beter uitkomt, dan kun je altijd daarvoor kiezen, zodat je gebruik kunt maken van de volumekortingen.

Een “handje noten” is een informele term die verwijst naar een losse hoeveelheid noten die in één hand passen. De exacte hoeveelheid kan variëren, afhankelijk van de grootte van je hand, maar het komt meestal neer op ongeveer 30-40 gram noten.

De term “handje noten” wordt vaak gebruikt omdat het een handige maat is om noten te serveren als een gezonde snack. Het is ook een gemakkelijke manier om een ​​portie noten te meten zonder gebruik te maken van weegschalen of maatbekers.

Wat betreft welke noten het lekkerst zijn, dat is subjectief en hangt af van persoonlijke smaakvoorkeuren. Walnoten, cashewnoten en pijnboompitten zijn allemaal populaire noten vanwege hun unieke smaak en textuur.

Walnoten hebben een milde, romige smaak en bevatten veel gezonde vetten en omega-3-vetzuren. Ze zijn ook knapperig van textuur.

Cashewnoten hebben een zachte, boterachtige smaak en een knapperige textuur. Ze zijn veelzijdig en kunnen worden gebruikt in zowel hartige als zoete gerechten.

Pijnboompitten hebben een delicate, nootachtige smaak en zijn populair in salades, pesto’s en andere gerechten. Ze hebben een zachte textuur en kunnen licht geroosterd worden voor extra smaak.

Naast noten kun je ook gedroogd fruit toevoegen aan je mix. Gedroogd fruit voegt een zoete en sappige smaak toe aan de noten en kan een mooie combinatie vormen. Populaire keuzes zijn rozijnen, cranberries, abrikozen, dadels, pruimen en appelschijfjes. Het toevoegen van gedroogd fruit aan je notenmix kan zorgen voor een goede balans tussen zoet en hartig, en het kan extra voedingsstoffen en vezels bieden.

Het mengen van noten met gedroogd fruit kan een heerlijke en voedzame snack zijn, maar het is belangrijk om op te merken dat noten en gedroogd fruit ook calorieën bevatten. Het is daarom verstandig om van deze mix te genieten in matige porties als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet.