Is lijnzaad gezond?

Bij Horecanoten werken we dagelijks om de beste noten, pitten en zaden aan te bieden en verdiepen we ons dus ook in de oorsprong en voedingswaarden van deze producten. Er is best wat bekend over lijnzaad, zeker nadat de zaadjes in de voedingshype is meegnomen. Voorheen was lijnzaad enkel verkrijgbaar als vogel voer. Huh, eten we dan vogelvoer? Ja! Niet alleen voor de vogels maar lijnzaad blijkt super gezond te zijn voor de mens!

Lijnzaad staat bekend als een zaadje dat een positieve uitwerking heeft op je darmflora. Lijnzaad is een prima toevoeging voor voeding waar je wat verstopt van raakt. Maar is dat dan alles? Zeker niet! Lees alles in deze blog over lijnzaad.

Is lijnzaadolie gezond?

Van lijnzaad wordt vaak lijnzaadolie gemaakt. Maar hoe gezond is lijnzaadolie eigenlijk? Lijnzaad zelf zit boordenvol magnesium, kaium, zink, vitamine B1 en B2, calcium en gezonde omega 3 vetten! Het is niet aan te raden om de lijnzaad of de lijnzaadolie te verwarmen omdat dan de waardevolle voedingsstoffen erw eer uit gaan. Gebruik daarom de lijnzaad direct in je yoghurt met granola, in cakes, smoothies of als versiering over de lunch. Lijnzaad heeft geen overheersende smaak en kun je dus gemakkelijk overal doorheen doen. Zorg beter voor jezelf met af en toe een schepje lijnzaad of een lijnzaadolie als dressing!

Waarom is lijnzaad zo gezond?

In lijnzaad zitten omega 3 vetzeuren. Maar wat doet omega 3 nu eigenlijk voor jouw gezondheid? Omega 3-vetzuren beschermen je lichaam tegen hart- en vaatziekten. Het is daarom belangrijk dat je deze meeneemt in een gezonde voeding.

Daarbij spelen de omega 3-vetzuren een belangrijke rol voor onze cellen en hebben ze een goede werking op de hersenen. Ook geeft de omega 3-vetzuren in lijnzaad een positief effect bij diabetes en een hoge bloeddruk.

Samengevat: Lijnzaad is onwijs gezond. Haal nu jouw voordeelverpakking in huis en start je gezonde levensstijl met deze superfood!

Lijnzaad zorgt voor een verzadigd gevoel

Ook voor die hard snackers onder ons is lijnzaad een goede aanvulling. De lijnzaad vezels zorgen ervoor dat je minder snack trek krijgt en zorgen voor een verzadigd gevoel! De vezels zorgen voor een goede ontlasting én dat je minder snack trek hebt WIN WIN!

Lijnzaad kopen

Bij ons kun je twee soorten lijnzaad bestellen. Lijnzaad heel of lijnzaad gebroken. Wij hebben geen kleine zakjes maar werken met onze grotere voordeelverpakkingen. Zo hoef je niet elke week opnieuw naar de winkel maar kun je, voor langere tijd wanneer je maar wilt, een schepjelijnzaad door je ontbijt, lunch, smoothie of je baksels doen!

Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid lijnzaad

Betekent het nu dan, omdat lijnzaad zoveel voedingsstoffen bevat, dat je dit elke dag moet eten? Nee! Experts raden dit niet aan. Lijnzaad kun je het beste af en toe aan je voeding toevoegen voor een boost. Alleen dan heeft het de beste werking.

Daarbij wordt aangeraden om niet meer dan 45 gram lijnzaad toe te voegen als je het door de yoghurt of smoothie doet. Voor meer informatie kun je altijd even het voedingscentrum raadplegen.

de overige productie komt uit China, India, de Verenigde Staten en Duitsland

Lijnzaad is afkomstig van de Linum boom. Deze boom groeit gemakkelijk waardoor deze boom over de hele wereld kan groeien. Toch komt een groot deel van de productie uit Canada. De overige producte wordt wereldwijd geproduceerd. Lijnzaad wordt al van oudsher gebruikt in voeding. Zo blijkt dat de lijnzaad al in de middeleeuwen gebruikt werd.

Ook kunnen de lijnzaden goed gebruikt worden om olie van te maken. De olie is vooral bruikbaar door salades geen. Let op! Het is niet verstandig om de lijnzaadolie te verwarmen want ook dan verliest de olie alle voedingsstoffen. Dus lekker voor over de salades zodat je het beste van de voedingsstoffen tot je krijgt.

Lijnzaad is de oudste superfood die er bestaat