Is lijnzaad gezond?

 

 

 

Lijnzaad is de oudste superfood die er bestaat

Lijnzaad is niet alleen een populaire bron voor lijnzaadolie, maar bevat ook veel gezonde voedingsstoffen zoals magnesium, kalium, zink, vitamine B1 en B2, calcium en omega 3-vetzuren. let wel, het is belangrijk om te weten dat de waardevolle voedingsstoffen in lijnzaad en lijnzaadolie verloren gaan bij verhitting. Gebruik daarom lijnzaad als topping op je yoghurt met granola, in smoothies, cakes en als decoratie op je lunchgerechten.

Het beste van alles is dat lijnzaad geen overheersende smaak heeft en gemakkelijk aan elk gerecht kan worden toegevoegd. Zorg voor jezelf en voeg af en toe een schepje lijnzaad of een scheutje lijnzaadolie toe als dressing. Bij Horecanoten hebben we de beste kwaliteit lijnzaad en lijnzaadolie voor jou geselecteerd. Probeer het zelf en ontdek de voordelen van deze superfood!

Bij Horecanoten werken we dagelijks met passie om jou de beste noten, pitten en zaden te bieden. Wij zijn fanatiek in het onderzoeken van de oorsprong en voedingswaarden van onze producten, zodat jij de beste kwaliteit krijgt. Zo zijn we eens gedoken in hoe gezond lijnzaad voor ons is. Wist je dat lijnzaad voorheen alleen als vogelvoer verkrijgbaar was? Maar hee, waarom zouden vogels al het lekkers krijgen? Lijnzaad blijkt namelijk ook supergezond te zijn voor mensen! Lijnzaad is niet alleen goed voor de darmflora, maar ook rijk aan essentiële vetzuren en vezels. En wist je dat er zoveel manieren zijn om lijnzaad te gebruiken in je dagelijkse voeding? Voeg het toe aan je smoothie of yoghurt, strooi het over je salade of gebruik het als ingrediënt in je favoriete bakrecepten. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Benieuwd naar meer? Probeer onze gebroken lijnzaad of onze lijnzaad heel zelf en ervaar de voordelen!

Lijnzaad bloem bij horecanoten.nl

De voordelen van lijnzaad

Lijnzaad is niet alleen gezond, het is ook nog eens superfood! Deze kleine zaadjes zitten boordevol voedingsstoffen zoals magnesium, kalium, zink, vitamine B1 en B2, calcium en gezonde omega 3-vetten. Bovendien beschermen de omega 3-vetzuren in lijnzaad je lichaam tegen hart- en vaatziekten en hebben ze een positief effect op de hersenen, diabetes en een hoge bloeddruk. Gebruik lijnzaad in je dagelijkse voeding en profiteer van alle voordelen. Voeg een schepje toe aan je yoghurt, granola, cakes of smoothies. Lijnzaad heeft een neutrale smaak en is daarom gemakkelijk toe te voegen aan allerlei gerechten. En als dressing voor je salade is lijnzaadolie een gezonde keuze! Wist je dat de vezels in lijnzaad ook nog eens zorgen voor een verzadigd gevoel? Ideaal voor de snackers onder ons. Dus waar wacht je nog op? Haal nu jouw voordeelverpakking in huis en start je gezonde levensstijl met deze superfood!

Lijnzaad geeft je gezondheid een boost

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is misschien niet nodig, maar het toevoegen van lijnzaad aan je voeding kan wel een echte boost geven. Probeer het eens in je yoghurt of smoothie, maar houd het bij maximaal 45 gram per dag. Voor meer informatie over de voordelen van lijnzaad kun je altijd het voedingscentrum raadplegen. Wist je dat lijnzaad over de hele wereld wordt geproduceerd? Van Canada tot China, India, de Verenigde Staten en Duitsland. Al eeuwenlang wordt lijnzaad gebruikt in voeding en de productie blijft groeien. En wist je dat je ook olie kunt maken van lijnzaad? Perfect om over je salade te druppelen voor extra smaak en voedingsstoffen. Let op: verwarm de olie niet, zodat je de voedingsstoffen behoudt. Voeg lijnzaad toe aan je dieet en ontdek de voordelen voor jezelf!

lijnzaad van horecanoten.nl

Lijnzaad kopen

Bij ons kun je twee soorten lijnzaad bestellen. Lijnzaad heel of lijnzaad gebroken. Wij hebben geen kleine zakjes maar werken met onze grotere voordeelverpakkingen. Zo hoef je niet elke week opnieuw naar de winkel maar kun je, voor langere tijd wanneer je maar wilt, een schepjelijnzaad door je ontbijt, lunch, smoothie of je baksels doen!