Kan je noten roosteren in de Airfryer?

Het is de laatste jaren steeds populairder geworden: de Airfryer. Een gezonde versie van de frituurpan? Of nog veel meer? ontdek nu antwoord op de vraag: Kan je noten roosteren in de Airfryer?

Veel recepten worden tegenwoordig ook in de Airfryer variant naar buiten gebracht en steeds vaker komen er producten uit die speciaal voor deze kleine ‘oven’ gemaakt zijn.

Wat is er mogelijk met noten in de Airfryer?

Het lastige aan het adviseren van noten of gerechten met noten in de Airfryer is dat alle noten anders zijn. Noten is een verzamelnaam, maar zoals je ook in ons assortiment kunt zien zijn ze niet allemaal hetzelfde. Ook de bestandsdelen van noten zijn anders. De een bevat veel olie, de ander minder, essentieel in het proces van de Airfryer.

Als je wilt beginnen met het roosteren van noten dan raden we aan om dit stapsgewijs te doen. Probeer het eerst met een klein handje van je favoriete rauwe, ongebrande noot. Verwarm de Airfryer voor op 150 graden en rooster de noten zeker niet langer dan 12 minuten.

Schud de bak en de noten om de 4 a 5 minuten om en bekijk en beoordeel zelf de inhoud. Zijn de noten al flink aan het verkleuren, verkort dan bijvoorbeeld de baktijd. Knetteren van de noten is niet raar.

Wanneer de noten licht verkleurd en geroosterd zijn en de heerlijke notenlucht je tegemoet komt haal je ze uit de Airfyer en leg je ze op een bord of school om af te koelen. Geef de noten de tijd om goed af te koelen, minimaal 30 minuten. Laat ze ook vooral niet in de Airfryer zelf afkoelen, want dan kunnen ze alsnog verbranden door de hitte die hier nog in hangt.

Proef hierna en beoordeel zelf wat je ervan vindt. De smaak zegt vaak genoeg en dan kun je makkelijk zelf bepalen of ze langer of korter geroosterd dienen te worden.