Waarom ongezouten noten

Wij Nederlanders zijn liefhebbers van gebrande en eventueel gezouten noten.

Veel mensen weten al dat rauwe noten uiteindelijk wel gezonder zijn, maar ook wanneer ze gebrand en gezouten zijn, is het alsnog beter dan chips, is vaak de instelling.

Hier is natuurlijk geen spelt tussen te krijgen, maar waarom kiezen we niet voor de rauwe noten?

Er is bijna geen voedsel op aarde dat gezonder is dan noten. Alles met mate natuurlijk, 30 gram per dag (handje vol) met een mix aan noten is al voldoende. Maar de smaak van rauwe noten is puur een kwestie van gewenning. Het is ruwer, meliger en de smaken van zout en vet, wat de mensen zo lekker vinden, zijn er natuurlijk ook niet op te vinden.

Onderzoek wijst wel uit dat noten die niet bewerkt zijn, gemiddeld 20% gezonder zijn wanneer ze rauw genuttigd worden. Veel gezonde voedingsstoffen gaan verloren wanneer ze in de olie zijn gebakken. Een tussenweg is het eten van geroosterde noten. De noten worden hierdoor meer crunchy en warm, maar verliezen minder voedingsstoffen. Wil je ook geroosterde noten gaan proberen?  Ga dan naar https://horecanoten.nl/product/geroosterde-noten-mix/ en bestel nu je geroosterde noten om op de gezonde tour verder te gaan.