Geniet van een verrukkelijke twist op traditionele stamppot met deze Stamppot Paksoy met Cashewnoten. De zachte gestampte aardappelen en knapperige paksoi worden gecombineerd met de nootachtige smaak en crunch van de cashewnoten. Een heerlijk gerecht dat je smaakpapillen zal verrassen en verwennen!
Trek in een gezonde nederlandse pot? Of liever toch iets meer oosters? Combineer het nu met de stamppot Paksoy cashewnoten! Na 30 minuten kan u dit zeer stijlvolle gerecht serveren aan uw tafelgenoten en uzelf. Ook leuk om te combineren met andere soorten noten als de pecannoot, walnoot of amandel.
Ingrediënten voor de Stamppot Paksoy met cashewnoten
- 1 kg iets kruimige aardappel, geschild en in stukken
- 500 g paksoi, in reepjes
- 2 kipfilets, in plakjes
- 150 ml kokosmelk
- 4 el ketjap
- 1 el sambal
- 50 g cashewnoten
- 1 el sesamzaad
- 1/2 chilipeper, fijn gesneden
- 1 el olie
- 2 el ketjap
- 1 tl sambal
- 1/2 tl kaneel
- 1/2 tl kardemom
- 1/2 tl gemalen komijn
- 1 tl sesamolie
Aan de slag
- Kook de aardappels gaar in 20 min. Bak intussen de cashewnoten en het sesamzaad in een droge koekenpan totdat deze mooi gekleurd zijn en laat vervolgens afkoelen.
- Bak dan de kipfilets met de kruiden in de olie in 4-5 min. gaar. Voeg de laatste minuut de ketjap en sambal toe. Haal vervolgens uit de pan.
- Bak de paksoi op hoog vuur in 1 minuut samen met de chilipeper en haal dit vervolgens uit de pan.
- Giet de aardappels af en stamp fijn.
- Verwarm de kokosmelk en voeg dit toe aan de puree. Roer vervolgens de paksoi en chilipeper erdoor.
- Leg de kipfilet op de stamppot en bestrooi met de cashewnoten en het sesamzaad.
Meer van zulke gerechten? Ga naar www.eatbakelove.nl en vind nog meer recepten van Loraine de Jonge.