Trek in een gezonde nederlandse pot? Of liever toch iets meer oosters? Combineer het nu met de stamppot Paksoy cashew! Na 30 minuten kan u dit zeer stijlvolle gerecht serveren aan uw tafelgenoten en uzelf. Ook leuk om te combineren met andere soorten noten als de pecannoot, walnoot of amandel.
Ingrediënten
- 1 kg iets kruimige aardappel, geschild en in stukken
- 500 g paksoi, in reepjes
- 2 kipfilets, in plakjes
- 150 ml kokosmelk
- 4 el ketjap
- 1 el sambal
- 50 g cashewnoten
- 1 el sesamzaad
- 1/2 chilipeper, fijn gesneden
- 1 el olie
- 2 el ketjap
- 1 tl sambal
- 1/2 tl kaneel
- 1/2 tl kardemom
- 1/2 tl gemalen komijn
- 1 tl sesamolie
Aan de slag
- Kook de aardappels gaar in 20 min. Bak intussen de cashewnoten en het sesamzaad in een droge koekenpan totdat deze mooi gekleurd zijn en laat vervolgens afkoelen.
- Bak dan de kipfilets met de kruiden in de olie in 4-5 min. gaar. Voeg de laatste minuut de ketjap en sambal toe. Haal vervolgens uit de pan.
- Bak de paksoi op hoog vuur in 1 minuut samen met de chilipeper en haal dit vervolgens uit de pan.
- Giet de aardappels af en stamp fijn.
- Verwarm de kokosmelk en voeg dit toe aan de puree. Roer vervolgens de paksoi en chilipeper erdoor.
- Leg de kipfilet op de stamppot en bestrooi met de cashewnoten en het sesamzaad.
Meer van zulke gerechten? Ga naar www.eatbakelove.nl en vind nog meer recepten van Loraine de Jonge.