Zelf de lekkerste pesto maken?

10 Best Food Processor for Pesto Making [Mini & Small] - Best Home & Garden  Reviews
Met pijnboompitten van Horecanoten.nl

Het is geen groot geheim dat wij Nederlanders fan zijn van de keuken-skills van onze Italiaanse buren. Van oorsprong gebruiken we met grote regelmaat de pesto op de Spaghetti, macaroni of andere producten die daarop lijken. Dit is allang niet meer zo. In elk restaurant waar je op de kaart kijkt zie je wel een pesto gecombineerd met een stuk vis, vlees of gerecht van groente. Maar wat is dan het grote geheim achter deze wonderlijke groene smaakmaker?

Pesto kan op veel verschillende manieren gemaakt worden, maar het basisingredi├źnt is en blijft toch pijnboompitten. In een eerdere blog beschreven we hoe deze alleskunner qua smaak ideaal geroosterd dient te worden. Wanneer je dit onder de knie hebt en de keuken een bekender terein voor je is dan de woonkamer, zal je met het onderstaande recept dit een pesto opleveren die zo lekker! En natuurlijk 100% zelf gemaakt.

BENODIGDHEDEN

Wat heb je nodig:
– 100 gram pijnboompitten (eventjes in de pan/oven, wanneer ze een kleine kleurverandering hebben is het al prima)
– Teentje knoflook, graag goed klein gemaakt
– Zwarte peper, theelepel will do
– Citroensap, idem dito
– 200ml Olijvenolie, lekkerste die je hebt
– Basilicum, graag vers van de plant af. Vanaf 50 gram heb je voldoende
– Parmezaanse kaas, bij een hoopje van 75 gr mag je stoppen
– Zeezout. Theelepel

HET RECEPT
Het recept zal je verbazen over de eenvoud, maar laten we bij het begin beginnen. Vuur of oven aan en heeel even licht laten roosteren. Absoluut niet zwart laten worden, dan worden ze gauw bitter. Wanneer de 100 gr een mooie goudkleur hebben, is het tijd om de zeezout, knoflook en de pijnboompitten te vijzelen. Ze moeten goed gemengd zijn maar niet te hard, de pijnboompitten moeten nog hun oude gedaante aanhouden.

Na het vijzelen stappen we over naar de foodprocessor. Belangrijk is dat eerst de basilicum erin gaat en wanneer er producten aan toegevoegd worden, de pulseerstand gebruikt word. De volgorde is eerst de basilicum, mengsel met pijnboompitten en als laatst 40 gram van de Parmezaanse kaas. Wanneer het een goed gemixte substantie is, giet je dit over in een schaal en voeg je al roerend de olie hier aan toe. Om de pesto compleet te maken wordt de andere helft van de Parmezaanse kaas en de peper er doorheen geroerd. De eetlepel citroensap erover en tada!!: Uw kan uw eigen pesto maken met de lekkerste pijnboompitten van horecanoten.nl!